DANSK DART UNION

Full member of the world darts federation
Medlem af danmarks idrætsforbund

Stemningsbillede fra Farum Dartklubs 30-års jubilæumsstævne

 

Fokus er på slutspillet 

 

For første gang siden 2006 bliver den løbende turnerings slutspil afholdt på Sjælland, hvor Farum Dartklub i år åbner dørene i deres klublokaler, som i forlængelse af Solvanghallen kommer til at danne rammerne om dette års afgørelse af Danmarksmesterskaberne. 

 

Farum Dartklub har ganske vist ikke, i hvert fald ikke i nyere tid, haft erfaring med at afholde de store stævner, men for nyligt afholdt klubben deres 30-års jubilæumsstævne, oplyser klubbens formand Jan Sigberg.

- Oprindeligt havde vi jo regnet med omkring 80 deltagende spillere. Men allerede efter 14 dage, efter at vi havde sendt indbydelsen ud omkring 3 måneder forinden, kunne vi godt se, at det ikke ville komme til at holde stik. Vi endte i hvert fald med at få deltagelse af 110 herre, og 26 damer, udtaler formanden, som på den baggrund føler sig fortrøstningsfuld, med udsigten til at skulle være vært for kulminationen på danmarksmesterskaberne i landets bedste rækker, i både herre, dame- såvel som juniorrækkerne allerede nu på lørdag.

 

- Vi har udelukkende fået positive tilbagemeldinger på vores jubilæumsstævne, så derfor føler vi os ret overbeviste om, at vi også på lørdag vil kunne være værter for en god event, både hvad angår spillerne, men også dem som skulle komme udefra med et ønske om bare at se med, uddyber Jan Sigberg.

 

En klub i fremgang

 

Jan Sigberg, som også selv vil være at finde i Solvanghallen i forbindelse med lørdagens slutspil, har i sine 4 år i Farum Dartklub været vidne til lidt af en succeshistorie for klubben. Man skal således ikke mange år tilbage, for at man havde svært ved at tælle bare 15 medlemmer i klubben. I dag har klubben på den gode side af 30 medlemmer – en tendens som Jan Sigberg vel sagtens må siges selv at være en del af. Uden nogen nævneværdig baggrund indenfor dartsporten, faldt han for nogle år siden over dart i tv’et, hvilket resulterede i en kriblen i fingrene for at komme ud at spille dart igen, efter at han omkring 20 år forinden havde kastet pile i firmaidræts-regi. 

 

Det er dog ikke kun Jan Sigberg selv, som ser frem til lørdagens værtsrolle for slutspillet – med alt det frivillige arbejde som hører sig til. Også klubbens medlemmer ser frem til at give alle deltagende gæster og spillere så god en oplevelse som overhovedet muligt.

 

- Vi har i klubben kunnet mærke en stor vilje til at give en hånd med og være behjælpelig med at afholde slutspillet, siger Jan Sigberg, før han tilføjer: vi forsøger jo nok også at gøre det en smule anderledes i forhold til hvad man har set andre steder. I hvert fald vil vi gøre en ekstra indsats for, at slutspillet skal blive så seværdigt som muligt for de eventuelle gæster der skulle komme udefra, afslutter Jan Sigberg, som dog til slut tilføjer, at Farum Dartklub også i fremtiden har forhåbninger om at skulle være vært for endnu flere stævner og lignende events. 

  

Selve kampprogrammet for lørdagens slutspil er programsat til at skulle starte klokken 11:00, hvortil der vil være gratis entré for alle som skulle have interesse for at være vidne til årets medaljekampe. Adressen er Solvanghallen, Nordtoftevej 56 3520 Farum.

 

Interesseret i dart? Klik på..

spildart

Klublogin

Tilmeld nyhedsbrev

Please wait

Dansk Dart Union er medlem af:

Sponsorer / samarbejdspartnere:

lille SS logo 1 m skygge