DANSK DART UNION

Full member of the world darts federation
Medlem af danmarks idrætsforbund

Farum Dartklub vil lørdag d. 20 maj være vært for kulminationen på denne sæsons løbende turneringer, hvor det skal afgøres hvem der kan lade sig krone som Danmarks bedste klubhold i henholdsvis herre, dame oldboys og juniorrækkerne, hvor det er bemærkelsesværdigt, at DK26 vil have hele 4 hold deltagende i de 3 slutspil. 

Landsholdsspilleren Ulrich Meyn tror fortsat på at guldet er inde for rækkevidde. Foruden sit eget hold, har DK26 yderligere 3 andre hold med ved slutspillet.

 

Spændingen er fortsat intakt

 
På forhånd vil der være alt at spille for i samtlige rækker, eftersom intet endnu er afgjort. I herrerækken fører Horsens-mandskabet fra Lido Dartklub ganske vist fortsat an, men blot få fejl kan blive skæbnesvangre for sidste års guldvindere, som i dén grad vil blive udfordret af både Potten og DK26, alt i mens Aabenraa Dartklub fortsat har ambitioner om medaljer.

I damerækken vil der være mindst ligeså hård kamp om guldet som hos herrerne, eftersom alle deltagende hold vil have realistiske ambitioner om at få metal med hjem – ikke mindst DK26, som således har hele 2 hold deltagende ved slutspil, og pt. indtager rækkens 1.- og 3. plads. Sjællænderne vil dog få kamp til stregen fra såvel Jylland som Fyn, når både Esbjerg og Assens skal forsøge at sætte en kæp i hjulet på DK26s gulddrømme.

 

Mindst ligeså interessant bliver det i juniorrækken, hvor ingen af holdene medtager point fra den løbende sæson. Dermed vil tavlen være fuldstændig ren for alle holdenes vedkommende, hvorfor både FIOV, DK26, Route 180 og ikke mindst Assens vil have alt at vinde, og intet at tabe.

 

Lige på og hårdt for herrerne

 

I herrerækken vil det være lige på og hårdt fra start, eftersom ingen af klubberne kan tillade sig at starte søvnigt ud. Ganske vist er Aabenraa ude af guldkampen, men ambitionerne om medaljer lever stadig. En klub der omvendt betegnes som favoritter til guldet er Lido Dartklub, ført an af holdets 4-dobbelte individuelle danske¨mester, Frede Johansen.

 

- Vi er favoritter. Vi kan jo sågar tillade os, på en lidt anden måde end Potten og DK26, at tabe point i et par kampe, og alligevel have mulighed for at vinde slutspillet. Der har de andre jo lidt mere kniven for struben, og derfor er de tvunget til at skulle levere. I særdeleshed i deres første kamp, hvor de to hold møder hinanden. Taberen af den kamp vil jo så allerede fra start være mere eller mindre ude af guldkampen, udtaler Frede Johansen, før han tilføjer, at det unægtelig hjælper på Lidos guldchancer, at Potten vil være et amputeret hold ved slutspil, idet både Per Laursen og Alex Jensen vil være fraværende grundet deltagelse i PDCNB-regi.


På trods af
amputationen ser Lars Helsinghoff, en af Pottens i alt 3 landsholdsspillere, alligevel lyst på mulighederne ved slutspillet.


- Vi er ikke favoritter, men vi har naturligvis muligheden for at vinde. Vi er selvfølgelig godt klar over, at holdet måske ikke er så stærkt som det kunne have været, og derfor går vi også indtil det med den indstilling, at vores målsætning må være at spille så godt som vi kan, og så må vi se hvor langt det rækker. Med andre ord har vi nok alt at vinde, og ikke rigtig noget at tabe, siger Lars Helsinghoff, og tilføjer, at det alligevel vil kunne betegnes som en fiasko, hvis man ender fuldstændig helt udenfor medaljerne.

 

Hverken Potten eller Lido kan dog se udenom sjællænderne fra DK26, som på forhånd deler rækkens 2. plads med Potten og har 4 point op til Lido på 55 point. DK26s landsholdsprofil, Ulrich Meyn, ser i hvert i fald ikke nogen grund til, at DK26 ikke selv kan spille sig øverst på sejrsskamlen.

- Jeg anser vores chancer som 50/50. Det handler jo om hvem der rammer dagen, og det øger jo chancerne at Alex og Per ikke er med hos Potten. Men for mig at se er det Lido-kampen som bliver afgørende. Vi har selvfølgelig Potten først, og hvis vi smider point der, skal vi jo have hjælp fra de andre. Men kampen mod Lido bliver den afgørende, forudser Ulrich Meyn, som i øvrigt pointere, at alt andet end minimum en sølvmedalje vil være skuffende. Dertil forventer Ulrich Meyn, som i øvrigt er den procentvis næstmest vindende spiller i den danske 1. division i denne sæson, at DK26 vil kunne nyde fordel af et forholdsvis talstærkt medrejsende publikum.


DK26 ligner smalle favoritter i damerækken

 

Også i damerækken vil der være maksimal spænding inden slutspillet, hvor alle 4 hold vil have mulighed for at triumfere. Sværest bliver det dog for Assens, som først og fremmest kommer til at mangle Melissa Drue Reus, eftersom hun vil være deltagende i juniorrækken, men derudover har 9 point op til DK26 på 1. pladsen.

Et andet hold som vil være svækket frem mod slutspillet er Esbjerg. Grundet Line Kristiansens kvalificering til slutspillet i juniorrækken, akkompagneret med førnævnte Melissa Drue Reus, vil hun ligeledes være fraværende i seniorrækken. Så hvad der ellers kunne have været to hold bestående af mor og datter, vil det i stedet være 2 amputerede hold, som skal forsøge at sætte en kæp i hjulet på de to DK26 hold, hvor DK26s førstehold ligner favoritter til guldet. Stillingen i skrevne stund afslører under alle omstændigheder, at DK26 1 fører med rækken med 3 point ned til Esbjerg på 2. pladsen, hvorefter DK26 2 er blot et enkelt point efter Esbjergenserne. Med andre ord er det altså ganske få point der adskiller de 3 tophold, og med dobbelt-point i slutspillet, krydret med en Henriette Honoré som virker til at være i suveræn form for tiden, så er det meget svært at spå om det endelige udfald.

 

Damerækken vil dog ikke være fuldstændig uden ungdommelig deltagelse, eftersom juniorlandsholdsspilleren, Anick Sonnichsen, vil repræsentere DK26.

 

Ekstra tænding i juniorrækken

 

I juniorrækken vil tavlen, som nævnt, være vasket fuldstændig ren, når medaljekampene skal afvikles. Derfor vil alle 4 deltagende hold kunne have realistiske ambitioner om at triumfere ved slutspillet. En spiller som dog er ekstra tændt, er den nyligt landsholds-udtagne og dobbelte vinder ved Denmark Open/Masters, Line Kristiansen, som ved slutspil kommer til at danne par med Melissa Drue Reus for Assens Dartklub.


- Både Melissa og jeg skulle faktisk have spillet med ved slutspillet i damepairs, men eftersom vi også kvalificerede os til slutspillet i juniorrækken, er vi nødt til at spille med der. Derfor har vi ekstra tænding på, for hvis ikke vi kan få lov at spille med i damerækken, så er vi simpelthen nødt til at vinde i juniorrækken, udtaler Line Kristiansen.De 2 succesfulde juniorpiger vil dog møde skarp modstand, når de skal forsøge at holde FIOV, DK26 og ikke mindst Route 180 nede fra medaljeskamlens øverste trin – Route 180, som Line Kristiansen i øvrigt anser som den største konkurrent til guldet.


- Jeg anser Route 180 som vores stærkeste konkurrent. Dem mødte vi i hvert fald her i mellemslutspillet, og der spillede de rigtig godt. DK26 bliver også hårde, men dem slog vi sidste år. Dengang havde vi godt nok Benjamin (Reus red.) med, men jeg tror på at vi kan slå dem igen i år, afslutter danmarksranglistens suveræne nummer 1.

 

Slutspillet vil blive afholdt på følgende adresse: Farum Dart Klub, Solvanghallen, Nordtoftevej 56, 3520 Farum.

Spillet er programsat til at starte klokken 11:00. Der vil yderligere være gratis entré.

 

 

 

 

Interesseret i dart? Klik på..

spildart

Klublogin

Tilmeld nyhedsbrev

Please wait

Dansk Dart Union er medlem af:

Sponsorer / samarbejdspartnere:

lille SS logo 1 m skygge