DANSK DART UNION

Full member of the world darts federation
Medlem af danmarks idrætsforbund

27 unge juniorspillere deltog fra lørdag den 29. juni frem til torsdag den 4. juli ved Dansk Dart Unions dartskole.

Igen i år kan de frivillige arrangører se tilbage på en vellykket og succesfuld afholdelse af Dansk Dart Unions dartskole. Både dartskolens 27 deltagende ungdomsspillere samt de 16 frivillige voksne, herunder hjælpere, trænere og køkken-ansvarlige, gav således udtryk for en både hyggelig og lærerig dart-uge, der i går blev afsluttet med manér, da dartskolens spillere kæmpede om titlerne ved ”Dartskolen Open”.

Vinderne af de tre rækker blev FIOV-spilleren Sebastian Bech (Drenge A), Assens-spilleren Melissa Drue Reus (Pige-rækken) samt Potten-spilleren Marc Jacobsen (Drenge B). Det var dog langt fra kun darttræning og titelambitioner der var i højsædet på dartskolen. Tværtimod forsøgte dartskolen igen i år at gentage de tidligere års store succes, med henblik på at skabe et så godt socialt sammenhold mellem dartskolens deltagere som muligt. En mission som formanden for Dansk Dart Unions juniorudvalg, Lone Lyndby, der for ottende år i træk har stået i spidsen for dartskolen, mener man er lykkedes med.

-        Jeg synes, at både vi selv, men ikke mindst også børnene, er lykkedes med at knytte bånd på kryds og tværs af både alder og niveau. Det er en fornøjelse at se, når en 10-årig sagtens kan snakke med en 17-årig, og når junior-landsholdsspillerne kommer hen og hepper på de helt nye, når vi træner og spiller turnering. Dartskolen kan noget helt specielt når det kommer til det sociale, og det vil jeg sige gentog sig i år, fortæller hun, inden hun uddyber, at det også er en succes, at der har været en række helt nye spillere med på dartskolen.

 

-        Vi måler selvfølgelig også på, om der kommer helt nye ungdomsspillere til, og om vi på sigt får dem at se ude til stævnerne. Vi har heldigvis haft en række helt nye spillere med i år, som har vist både gejst og potentiale, så det i sig selv er jo også en succes, fortæller Lone Lyndby.

 

Foruden de mange sociale aktiviteter så har dartskolens deltagere naturligvis også skullet bruge adskillige timer foran træningsskiverne. En af dartskolens trænere, Daniel Thybøl, der i år deltog som træner på dartskolen for tredje år i træk, betragter i den forbindelse også træningstimerne som en succes.

-        Selvom hovedformålet med dartskolen er at skabe så gode sociale vilkår som muligt, så er der selvfølgelig også et stort fokus på selve træningen. Jeg følger personligt dartsporten rigtig tæt, og det er derfor en kæmpe fornøjelse at se, hvordan vores juniorspillere har rykket sig de seneste 2-3 år, og her bilder jeg mig selv ind, at dartskolen bidrager positivt til den udvikling, fortæller Daniel Thybøl.

Dette års dartskole er i øvrigt den sidste dartskole med Lone Lyndby som formand for DDU’s juniorudvalg. Lone, der som nævnt har været hovedansvarlig for både organisering og afholdelse af dartskolen siden 2012, stopper således som formand for udvalget den 31. december. Og selvom hun derfor ikke kommer til at være hovedansvarlig for dartskolen i 2020, så fortæller hun, at hun ikke fuldstændig vil afvise at bidrage med en hjælpende hånd i fremtiden.

-        Jeg har jo godt nok sagt, at det her bliver min sidste dartskole som hovedansvarlig. Om jeg så kommer tilbage som hjælper, det vil jeg ikke afvise. Man skal jo som bekendt aldrig sige aldrig. Tværtimod er jeg 100% sikker på, at der ikke kan blive afholdt en dartskole, uden at jeg som minimum lige svinger forbi og siger hej. Jeg holder simpelthen for meget af ungerne og af oplevelserne til at lade vær, afslutter Lone Lyndby, der som bevis på hendes popularitets hos dartskolens deltagende ungdomsspillere i onsdags modtog en stor buket blomster og et endnu større brev med rosende ord – alt sammen orkestreret af dartskolens unge deltagere. Det samme gjorde i øvrigt Lones mor, Gerda Lyndby, der gennem alle Lones år som leder for dartskolen har bidraget med et enormt stykke arbejde som køkkenansvarlig.

Også DDU’s seks ungdomslandsholdsspillere samt juniorlandstrænerteamet, bestående af Hanne Johnsen og Simon Lyndby, deltog igen i år på dartskolen. De tager på mandag til Tyrkiet, hvor de frem til lørdag deltager ved WDF’s europamesterskab for U18-landshold.

Interesseret i dart? Klik på..

spildart

Klublogin

Tilmeld nyhedsbrev

Please wait

Dansk Dart Union er medlem af:

Sponsorer / samarbejdspartnere:

lille SS logo 1 m skygge