DANSK DART UNION

Full member of the world darts federation
Medlem af danmarks idrætsforbund

Dartsportens unikke evne til at omfavne flere forskellige samfundsgrupper, er blandt årsagerne til, at formand for Danmarks Idrætsforbund, Niels Nygaard, har valgt at pege på dartsporten, som Danmarks nye officielle nationalsport.

 

Danmarks idrætsforbund er vilde med dart

 

- Dartsporten har lidt for enhver smag.

 

Sådan udtaler formand for Danmarks Idrætsforbund, Niels Nygaard, da han bliver bedt forklare, hvorfor valget af Danmarks nye nationalsport er landet på lige præcis dart.

 

- Mange danskere tror fejlagtigt, at enten fodbold eller håndbold er Danmarks nationalsport, eftersom det er vores to største sportsgrene. Sandheden er dog, at vi i Danmark ikke formelt set har en decideret nationalsport. Den forvirring har vi i DIF længe haft en ambition om at gøre noget ved, og derfor har vi valgt at gøre en ende på forvirringen ved at udpege dartsporten som ny officiel nationalsport, siger altså Niels Nygaard.

 

Ikke noget svært valg

 

Selvom dartsporten er blandt de mindre sportsgrene i DIF, som i alt tæller 61 specialforbund, så er der alligevel en god forklaring på, at det er lige netop dartsporten man fra DIFs hovedbestyrelse har haft et godt øje til.

 

- Dartsporten har den helt fantastiske egenskab, at den har potentialet til at favne stort set alle former for potentielle idrætsudøvere. Om du er ung eller gammel, stor eller lille, handicappet eller ikke, så er der en ret stor sandsynlighed for, at du har mulighed for at spille dart. Med andre ord er det så at sige en idrætsgren for alle danskere, hvilket vi sætter stor pris på i DIF, når vi har skullet pege på en officiel dansk nationalsport, udtaler Niels Nygaard før han uddyber:

 

- Derudover har dartsporten i Danmark også en ret stolt tradition, hvilket mange danskere formentlig ikke er klar over. Vi har eksempelvis Per Skau, som er tidligere 1’er på verdenranglisten. Oven i det, oplever vi pt. en stor ekspansion i dartsporten i Danmark, hvilket bl.a. skyldes en markant større mediebevågenhed de senere år. I den forbindelse må vi også bare sige, at det virker til, at danskerne virkelig har taget sporten til sig. Derfor finder vi det også ganske naturligt, at vi nu har valgt at ‘forfremme’ dart til vores officielle nationalsport.

 

Niels Nygaard og resten af DIFs hovedbestyrelse vil mandag d. 3. april officielt annoncere dartsporten som Danmarks nye nationalsport. Arrangementet vil blive afholdt i Idrættens Hus i Brøndby, hvor bl.a. formand for Dansk Dart Union, Henrik Vestbo, vil være blandt deltagerne. 

Interesseret i dart? Klik på..

spildart

Klublogin

Tilmeld nyhedsbrev

Dansk Dart Union er medlem af:

Sponsorer / samarbejdspartnere:

 

lille SS logo 1 m skygge