DANSK DART UNION

Full member of the world darts federation
Medlem af danmarks idrætsforbund

Det er ikke mange dage siden, at danske dart-interesserede sad kimet foran deres TV-skærme og fulgte med ved verdensmesterskaberne i PDC. I år var det dog uden dansk deltagelse, på trods af forholdsvis kontinuerlig deltagelse af Per Laursen, samt Dennis Lindskjolds optræden i 2014. En af de væsentlige faktorer til at vi har kunnet følge danske dartspillere i Ally Pally, skal ikke mindst tilskrives Scandinavian Darts Corporation - måske bedre kendt som SDC.

 

For fremtiden skal vi dog vænne os til at skifte akronymet, SDC, ud med PDCNB, eftersom SDC fremover kommer til at gå under navnet: ’Professional Darts Corporation Nordic & Baltic’. Navneforandringen sker bl.a. som konsekvens af et tættere samarbejde med PDC, og ikke mindst fordi man fremover vil forsøge, i endnu højere grad end tidligere, at bredde organisationen udover de baltiske lande også, siger Michael Frydendahl, formand for PDCNB.

 

- Først og fremmest skyldes navneforandringen, at vi har nogle medlemslande, som ikke indgår i det vi kender som Skandinavien, såsom Finland, Letland og Litauen, hvilket jo er en smule misvisende, eftersom de landes spillere jo også er velkomne til at deltage på vores tour, udtaler Frydendahl og fortsætter:

 

- Samtidig har det nogen gange været lidt svært for eventuelle sponsorere at gennemskue hvem vi egentlig er, og hvem vi repræsenterer. Nu fremgår det lidt tydeligere at vi er en del af PDC, hvilket er mere hensigtsmæssigt.

 

Professional Darts Corporation Nordic & Baltic udsendte d. 7. januar en pressemeddelelse, hvor organisationen blandt andet beretter om flere stævner i 2017, en øget præmiepulje, samt kvalifikationsturneringer til PDCs European Tours. 

 

I vælger at udvide touren fra 8 til 10 stævner, mens den samlede præmiepulje stiger med 10.000 €. Med det in mente, forventer I så flere deltager fra de skandinaviske og baltiske lande?

 

- Vores forventning til de baltiske lande, er ikke at vi på den måde venter at få et egentligt gennembrud med flere spillere, men vi forventer selvfølgelig at de bedste spillere, såsom Madars Razma og Darius Labanauskas, deltager. Men i første omgang gælder det om at få afholdt nogle af vores stævner i de lande, for ligesom at signalere at vi er her. Men jeg tror at vi stille og roligt kan se frem til flere deltagere på touren, ikke mindst fordi en by som Riga er begyndt at være engagerede i PDCNB også. Det kommer til at tage sin tid, men jeg tror vi er på rette vej, siger Frydendahl.

 

Præmiepengene i PDCNB, hvor vinderen af de respektive stævner præmieres med 1200 €, svarende til lige knap 7500 danske kroner, er udelukkende finansieret af PDC. Den øgede præmiepulje mener Frydendahl dog ikke får nogen betydning, i forhold til at tiltrække endnu flere spillere til touren.

 

- Nej, for de ekstra præmiepenge vi har fået, skyldes jo at vi afholder 2 ekstra events. Derfor forbliver præmierne som sådan de samme, der er bare flere af dem fremover, siger han.

 

Den vel nok mest opsigtsvækkende nyhed fra PDCNBs pressemeddelelse er dog, at der fremover, i forbindelse med PDCNBs egne stævner, vil være tilkoblet kvalifikationsstævner til samtlige af PDCs 12 European Tour events. Europa-touren er efterhånden blevet en af de væsentligste turneringsstrukturer i PDC, og alene det at man kvalificerer sig, blev i 2016 præmieret med 1000 £, svarende til lige knap 9000 danske kroner. Der er med andre ord tale om nye gunstige forhold for de nordiske og baltiske spillere, der også får bedre mulighed for at promovere sig selv, eftersom alle PDCs European Tours kan streames via PDCs hjemmeside, samt diverse betting-udbydere.

 

- Tidligere har det jo været sådan, at vores spillere har skullet tage ned til kvalifikationsturneringerne i lande som Tyskland og Østrig, og hvis man så ikke kvalificerede sig, så kunne man så bare tage hjem igen. Nu har vi kvalifikationsstævner i forbindelse med vores egen tour, hvilket gør det langt mere praktisk og attraktivt at deltage, uddyber Frydendahl.

 

Selvom de skandinavisk/baltiske kvalifikationsstævner blot har en enkelt kvalifikationsplads, modsat de europæiske hvor der er 8, så skaber den nye kvalifikations-mulighed unægteligt væsentligt bedre forhold for de skandinavisk/baltiske spillere, set i lyset af, at det kun 2 gange lykkedes for de nævnte spillere at kvalificere sig i 2016, da Kim Viljanen og Magnus Caris formåede at kæmpe sig igennem det hårde europæiske kvalifikationsfelt. I 2017 er vi altså sikret, som minimum, at se deltagelse fra 12 skandinavisk/baltiske spillere. 

 

En anden yderst interessant nyhed er, at PDCNB har ambitioner om at få et af European Tour-eventene til København i 2018, fortæller Michael Frydendahl, der udover at være formand for PDCNB også er kendt for at være ekspertkommentator på TV 3 Sports dart-transmissioner.

 

- Det eneste vi mangler på nuværende tidspunkt, er det rent praktiske i forhold til spillested og hoteller, men det forventer vi at have på plads omkring juni.

 

Det er ikke usædvanligt at de europæiske European-Tour events har kunnet huse publikumsmængder på mellem 4000-6000 mennesker, så der kan med andre ord være en ganske stor dart-oplevelse på vej til dansk grund. 

 

Interesseret i dart? Klik på..

spildart

Klublogin

Tilmeld nyhedsbrev

Please wait

Dansk Dart Union er medlem af:

Sponsorer / samarbejdspartnere:

lille SS logo 1 m skygge