DANSK DART UNION

Full member of the world darts federation
Medlem af danmarks idrætsforbund

Q: Hvornår må man deltage i Paradart?

A: Hvis man opfylder de internationale klassifikationer fra World Disability Dart Association. Disse kan findes her. Hvis man ikke opfylder de internationale klassifikationer, er der mulighed for at søge dispensation for deltagelse i Paradart. Der er meget vide rammer for deltagelsen i Paradart, hvorfor langt de fleste ansøgninger om deltagelse i Paradart grundet diverse skader må forventes af give adgang til at deltage i turneringen. Dispensationsordningen er langt hen ad vejen baseret på tillid.

Q: Hvad skal der til for at kunne udbyde Paradart?

A: Tre ting skal opfyldes for at kunne udbyde Paradart i jeres klub:

1.      Tilgængelighed: Adgangen til jeres lokaler skal være tilgængelige for kørestolsbrugere og gangbesværede.

2.      Toiletforhold: Der skal være tilstrækkeligt plads på jeres toiletter til, at man som kørestolsbruger kan manøvrere rundt i lokalet.

3.      Skiver skal kunne hænges i lavere højde. Kørestolsbrugere spiller på en skive i lavere højde (137 cm). Det skal være muligt at have skiver i denne højde for at kunne udbyde Paradart.

Q: Hvordan kan vi få tilgængelige lokaler?

A: Der vigtigste for at få tilgængelige lokaler er, at der er niveaufri adgang til lokalerne, således at kørestolsbrugere kan komme ind. Dette kan løses på mange måder, både med ramper, elevatorer og lifte.

Q: Hvordan vi få støtte til at skabe tilgængelige lokaler?

A: Der findes mange fonde og puljer, der støtter forbedringer af adgang til lokaler. Blandt andet DIF og DGI’s foreningspulje.

Q: Hvad er reglerne for Oche (Hockey) for kørestolsbrugere?

A: Kørestolsbrugere spiller uden Oche eller med lav Oche, for at de selv kan hente deres pile. Det anbefales at lav skive placeres lidt ved siden af den høje skive, så der er mulighed for at have Oche på den høje skive og samtidig ingen oche ved den lave skive.

Q: Hvilken højde skal skiven hænge for Paradart?

A: 137 cm. fore kørestolsbrugere. Normal højde for stående Paradartspillere (173 cm.)

Q: Kan en Paradartspiller deltage i den ordinære turnering?

A: Ja, en paradartspiller må som udgangspunkt gerne deltage i den ordinære turnering på lige fod med andre spillere. Der er dog visse forhold der skal tages højde for i denne forbindelse. Det er ikke pålagt alle klubber under DDU, at have niveaufri adgang og baner i kørestolshøjde. Det er således ikke sikkert, at man som kørestolsbruger kan komme til alle dartklubber i turneringen.

Vi opfordrer til at man sammen finder en løsning på problemet, men der er altså ingen tvang til at hjemmeholdet skal flytte lokaler eller hænge skiver op i kørestolshøjde.

Q: Hvordan kan vi, som hjemmehold, nemt give mulighed for paradartspillere hos os?

A: Vi opfordrer til, at I tager kontakt til den respektive klub, for at høre, hvordan I nemmest kan finde en løsning. Mulighederne er mange.

-        Kørestolsbrugeren kan medbringe mobil bane, som kan sættes i kørestolshøjde

-        Hjemmeholdet kan opstille en midlertidig bane.

 

-        Hjemmeholdet kan hænge et beslag op i højden 137 cm., hvor en skive kan placeres.